Drøm det. Gjør det.

For mange er et kart så mye mer enn en måte å finne veien på. Det er som en meny over spennende steder og fine opplevelser man kan reise til. Og med mindre du har tenkt å legge i vei til fots, trenger du en måte å ta deg rundt på. Det er derfor Honda har skapt Africa Twin® – det perfekte reisefølget for oppdageren i deg. Enten for en helg, en måned eller et helt liv. Hvilke steder vil den ta deg til? Ta en titt på kartet, da vel!

 

På første klasse til verdens ende. Africa Twin er alle Adventure-syklers mor.

På ensomme, endeløse veier. Horisonten er alt du ser i det fjerne. Trange pass og korketrekkere. Gruslagte stier og humørsykt terreng. Det spiller ingen rolle. I setet på Africa Twin sitter du som på en luftmadrass, i time etter time. Komforten er i en klasse for seg.

 

 

Det er få andre sykler som kan måle seg med Africa Twin når det kommer til lengre og krevende turer. CRF1000L Africa Twin har en fortid som forplikter, og er tro mot sine røtter: I 1986 debuterte den legendariske NXR750 i Rally Dakar, og drømmen om å vinne det mest krevende terrengløpet for motorsykler i verden, ble til virkelighet.

 

«Go anywhere!» var stikkordene designerne fikk da de ga seg i kast med nye Africa Legend. De jobbet under press. Forventningene verden over var skyhøye. Men Hondas ingeniører og designere har levert.

 

 

En dronning i ørkenen og helt konge på asfalten

I 1988 fant Africa Twin opp Adventure-segmentet. Og i 2017 gjenerobret den det. Legenden Africa Twin er tilbake i helt ny innpakning, med teknikk og elektronikk av ypperste sort.

Den legendariske eventyrmaskinen er spekket med finesser som justerbar ABS og multimodus HSTC for optimal kontroll både på og utenfor veien. Honda Selectable Torque Control (HSTC) tilbyr tre forskjellige kontrollnivåer som tilpasser elektronikken til underlaget på landeveiene, og gjør det mulig for føreren å slå av ABS-systemet på bakhjulet. Du har full kontroll fra det kompakte digitale dashbordet.

 

Honda Selectable Torque Control (HSTC) tilbyr tre forskjellige kontrollnivåer som tilpasser elektronikken til underlaget. Du har full kontroll fra det kompakte digitale dashbordet.

 

Boltre deg i massevis av spennende og fargetilpasset originaltilbehør

Se nærmere på det spesialtilpassede utstyret til både fører og passasjer. Honda byr på både bagasjevesker, varmehåndtak, vindavviser til kåpe og kåpeglass, høy vindskjerm, LED-ekstralys, sentralstøtte og mye, mye mer.

Se alle detaljer og originalt tilbehør til Africa Twin >

 

 

Hvor vil du dra? Hva vil du gjøre?
Spørsmålet er ikke hvor langt din Africa Twin vil gå, men hvor langt du er villig til å ta den!

 

Når turtallet øker, er det som å høre lyden av en tromme-virvel, eller knurringen fra et sultent villdyr. Villdyret har definitivt våknet. Africa Twin er den tøffeste følgesvennen du kan skaffe deg. Navnet Africa Twin er uløselig og sjelelig forbundet med Dakar, og selve sykkelen er like imponerende som ørkenen selv. Den er et ikon. I 1986 debuterte den legendariske NXR750 i Rally Dakar, og drømmen om å vinne det mest krevende terrengløpet for motorsykler i verden ble til virkelighet.

Africa Twin kommer enten med en 6-trinns manuell girkasse eller en ny DCT-girkasse med valgfri onroad- eller offroad-modus. 998 kubikk Parallel Twin-motoren med Hondas eksklusive 4-takts Unicam®- konfigurasjon er så tilfredsstillende at den er vanedannende. Du får mye eventyr for penga!

Bensintanken på 18,8 liter og motorens eksepsjonelle drivstoffeffektivitet gjør at du kommer deg inntil 400 kilometer på bare én tank.

 

Africa Twin er utstyrt med noe av den mest raffinerte og rå teknologien Honda har utviklet siden lanseringen av den første Africa Twin i 1989.

 

 

DCT-versjonen tar deg helt til topps. Selv når du gir bånn gass, merker du nesten ikke at du skifter gir.

Velger du en fullt DCT-utstyrt Africa Twin, kan du enkelt velge offroad-funksjonalitet ved hjelp av G-bryteren som er plassert på høyre side av instrumentpanelet.

Prikken over i-en er en ny funksjon i DCT-systemet som registrererer hellinger, slik at girvekslingsmønsteret tilpasses etter hellingen og sikrer optimal kontroll. Krappe svinger og bratte veier som tar deg helt til toppen av fjellet – alt funker. Overraskende parkour-lignende strekninger … Africa Twin trekker som en traktor. Det store forhjulet graver seg gjennom sand og søle, og det formfullendte bakhjulet sørger alltid for at du har full kontroll over den halvt tonns tunge maskinen.

 

På oppdagelsesferd i Spania

Norske Honda-forhandlere tok seg fri fra travle hverdager i Bergen, Lillehammer, Fredrikstad, Stavanger, Skien, Moss og Oslo for å kjøre Africa Twin på alt fra kystveier, grus- og landeveier til fjellstier og i gjørmete elveleier. «Velbalansert og rå, snill som et lam og tøff som et villdyr» ble deres vurdering av den gjenfødte legenden.

Les hele saken på tohjulinger.no >

 

 

Under lanseringen av Africa Twin reiste Norske Honda-forhandlere på testkjøring i de Spanske fjellene. Se film og bilder fra turen og hør vurderingene fra noen av forhandlerne:

 

se video

UTFORSK den legendariske adventure-sykkelen africa twin