Honda

CRF1100L Africa Twin 2020

2020-utgaven av eventyrsykkelen Africa Twin er sterkere, lettere og mer offroad-fokusert. 


Art.nr. CRF1100AL

  kr 214 990

  Vrakpantavgift på kr. 500,- tilkommer

  Prisen er eksklusiv frakt- og klargjøringskostnader

  Finansiering fra kr 2 842,00/mnd. (60 mnd.)
  Finansieringspris kr 245 766,50.
  Se detaljer
  Høydepunkter
  • 1084 cm3 parallel twin-motor med 102 hk og et moment på 105 Nm
  • 6,5 tommers stor touch-basert TFT-skjerm i farger med Apple CarPlay® og Bluetooth-tilkobling
  • Stort utvalg av ekstrautstyr tilgjengelig, som bagasjeløsninger og annet tilbehør som øker komforten
  • Fire ulike kjørenivåer for et bredt bruksområde
  • Ny dobbel LED-basert frontlykt
  • Justerbar salhøyde
  • Lett og robust ramme
  • Smidig offroadsykkel, oppreist kjørestilling
  • Sving-abs med offroad-modus
  • Cruise control
  Beskrivelse

  Legenden og eventyreren har fått skarpere offroad-egenskaper, lettere chassis og forbedret førerposisjon for både sittende og stående kjøring. Motoren leverer nå mer ytelse og kraft, samtidig som den oppfyller EURO5-kravene. Vekten er redusert med fem kilo.
  På en ny Africa Twin takler du alt slags terreng. Den gir deg både utseende og følelsen av en ekte rallymaskin.
   

  Kraftfull og robust
  Det er over tre tiår siden Honda XRV650 Africa Twin først kom på markedet i Europa. Hele 87 000 eksemplarer er solgt etter den store og etterlengtede relanseringen i 2016.

  Med 102 hestekrefter og et dreiemoment på 105 Newtonmeter til disposisjon, gir den 1084 kubikk store parallel twin-motoren potente ressurser opp gjennom hele registeret. Motoren leverer nå syv prosent høyere toppytelse og seks prosent mer i maksimalt dreiemoment. 

  En variabel Exhaust Control Valve (ECV), ikke ulik den vi ellers finner i CBR1000RR Fireblade, gir økt ytelse og effektivitet ettersom den åpner ved høyere turtall og gir hyggelige eksostoner ved lavere turtall.
   

  Fullstappet med teknologi
  En 6,5 tommers stor touch-basert TFT-skjerm i farger viser oversikt over motorsykkelens omfattende systemer. De ulike kjøremodusene kan enkelt velges øverst i venstre hjørne på skjermen. Instrumenteringen kan også tilpasses til å vise ulike nivåer av informasjon, og skjermen er enkel i bruk – også når man bruker hansker. Her er det nå støtte for Apple CarPlay® og Bluetooth-tilkoblinger. En praktisk USB-port er plassert ved instrumenteringen.

  I kjernen av Africa Twin finner vi en seks-akset IMU (Inertial Measurement Unit) som kontrollerer syv nivåer av antispinn, men også tre nivåer av Wheelie Control (kan deaktiveres), sving-ABS (med offroad-modus), Rear Lift Control og DCT-hellingsdeteksjon.
  Cruise control er montert som standard for å øke komforten ved langkjøring
   

  For alle typer underlag
  Africa Twin gir deg muligheten til å velge mellom ulike kjøremoduser som tilpasser motorsykkelen til underlaget. Nå er OFF-ROAD på plass som eget kjøremodus. Her er offroad-tilpasset sving-ABS aktiv (kan deaktiveres på bakbremsen). Ellers kan man velge kjøremodusene URBAN, TOUR og GRAVEL. Disse gir deg en optimal kjøreopplevelse og et bredt bruksområde. I tillegg finnes det to USER-nivåer som kan skreddersys til dine preferanser. 

  Ny dobbel LED-frontlykt er plassert høyere enn tidligere og DRL-kjørelys justerer seg automatisk etter lysforholdene.

  Africa Twin kommer enten med en 6-trinns manuell girkasse eller en automatisk DCT-girkasse. DCT-utgaven kan opereres manuelt i MT-modus ved å skifte gir fra brytere på styret. D-modus er optimalisert for by og motorvei, mens S gir deg tre nivåer av mer sportslig kjøring. Ved å aktivere G-modus via TFT-skjermen blir motorsykkelen mer fintfølende for tilgjengelig grep og motorkontroll ved å skåne clutchen ved girskift.

  Ordene aggressiv og kompakt oppsummerer Africa Twins nye rallystil. For å bli en enda bedre offroadmaskin, har vindskjermen nå blitt kortere enn tidligere. Dermed er det enklere å skanne veien eller stien foran deg med øynene.

   

  Høyreist og lettere

  Bakkeklaringen er som tidligere på 250 mm, og salhøyden på 850 eller 870 mm. Som tilbehør kan man velge lavere sal (825-845 mm) eller høyere sal (875-895mm). Styret er nå 22,5 mm høyere for å gi en mer oppreist kjøreposisjon. Salen har blitt smalere for å gjøre det enklere å nå ned til bakken.

  Motorsykkelens kjøreklare vekt er redusert med 5 kilo. Støtdemperne fra Showa har gjennomgått interne justeringer for å gi bedre ytelse på og utenfor veien. Rammen er også oppdatert, og en mer robust svingarm i CRF450R-stil gir bedre kjørefølelse og grep for bakdekket.

  Så. Hvor vil du dra? Hva vil du gjøre? spørsmålet er ikke hvor langt din nye Africa Twin vil gå, men hvor langt du er villig til å ta den.
   

  Tilbehør
  Utvalget av Honda Genuine Accessories for Africa Twin er utvidet med bagasjeløsninger som inkluderer en 42 liters toppboks, samt sidekofferter i aluminium pluss en 58 liter stor toppboks og sidekofferter i plast. To salhøyder (en lavere 825-845 mm og en høyere 870-895 mm), touring-vindskjerm, radiatorbeskyttelse, motorbeskyttelse, større håndbeskyttere, varmehåndtak og strømuttak.

  Spesifikasjon
  Kubikk 1084,00
  Effekt (HK) 102,00
  Girkasse Manuell
  Sittehøyde 850,00
  Førerkortklasse A
  CO2 g/km 112,00
  Forbruk l/mil 0,49

  Motortype

  Boring 92 mm
  Antall sylindre 2
  Effekt (HK) 102 hk 7500 o/min
  Motortype Væskekjølt 4-takts, 8-ventils parallel twin med 270° veivaksel og Unicam®
  Slaglengde 81,5 mm
  Moment 105 Nm 6250 o/min

  Girkasse

  Kraftoverføring Kjede
  Antall gir 6

  Mål/vekt

  Bensintank 18,8 liter
  Bakkeklaring 250 mm
  Høyde 1395 mm
  Lengde 2330 mm
  Kjøreklar vekt 226 kg
  Hjulavstand 1575 mm
  Bredde 960 mm

  Annet

  ABS Ja
  Bremser framme 310 mm dobbel, flytende hydraulisk skive
  Bremser bak 256 mm hydraulisk skive
  Demping framme Showa 45 mm cartridge opp-ned-teleskopgaffel. 230 mm slaglengde. Justerbar kompresjon og returdemping.
  Demping bak Svingarm i aluminium, Pro-Link og Showa gassladet enkeldemper. Fullt justerbar. 220 mm slaglengde.
  Dekk framme 90/90-R21
  Dekk bak 150/70-R18
  Dokumentasjon
  Tilbehør

  crf11000L africa twin 2020

  sterkere, lettere og med forbedret førerposisjon

  se video

  interessert i denne?

  honda

  originalt tilbehør

  Velg mellom tilbehør innen beskyttelse, komfort og lastekapasitet. Alt er designet spesielt til sykkelen, i matchende farge og som passer perfekt.