Honda

CRF1100L Africa Twin Adventure Sports 2020

Fokuset er nå satt langt inn i den fjerne horisonten. Klar for små og store eventyr – hvor som helst. 


Art.nr. CRF1100A4L

  kr 244 990

  Vrakpantavgift på kr. 500,- tilkommer

  Prisen er eksklusiv frakt- og klargjøringskostnader

  Finansiering fra kr 3 214,00/mnd. (60 mnd.)
  Finansieringspris kr 278 586,50.
  Se detaljer
  Høydepunkter
  • Stor tank (24,8 l) sikrer en utrolig rekkevidde på 500 km
  • Høy kjørestilling og stor bakkeklaring
  • Standard med varmehåndtak
  • Showa EERA – elektronisk justering av støtdemperne
  • 6,5 tommers stor touch-basert TFT-skjerm i farger med Apple CarPlay® og Bluetooth-tilkobling
  • 1084 cm3 parallel twin-motor med 102 hk og et moment på 105 Nm
  • Lang fjæringsvei
  • Fire ulike kjørenivåer for et bredt bruksområde
  • Antispinn, wheelie control og sving-ABS
  • Leveres standard med strømuttak og cruise control
  • Dobbel LED-frontlykt med DRL-teknologi og svinglys
  Beskrivelse

  Touringkomforten, teknologien og allround-egenskapene til nye CRF1100L Africa Twin Adventure Sports er betydelig forbedret i 2020-utgaven. Vekten er redusert med fem kilo.

  Denne nye utgaven deler ramme, motor og kjørestilling med CRF1100L Africa Twin, men er samtidig utstyrt til å være en skikkelig kontinentkryssende langturmaskin både på og utenfor veien. Dette kommer i form av en større tank på 24,8 liter, mer vindskjerming, høydejusterbar vindskjerm, stor motorbeskytter, bagasjeholder og slangeløse dekk. Strømuttak og varmehåndtak er også montert som standard.  
   

   

  Mer krefter
  Med 102 hestekrefter og et dreiemoment på 105 Newtonmeter til disposisjon, gir den 1084 kubikk store parallel twin-motoren potente ressurser opp gjennom hele registeret. Motoren leverer nå syv prosent høyere toppytelse og seks prosent mer i maksimalt dreiemoment. Motoren oppfyller også EURO5-kravene. 

  En variabel Exhaust Control Valve (ECV), ikke ulik den vi ellers finner i CBR1000RR Fireblade, gir økt ytelse og effektivitet ettersom den åpner ved høyere turtall og gir hyggelige eksostoner ved lavere turtall.
   

  Elektronisk styrt demping
  For optimal demping foran og bak, kommer Africa Twin Adventure Sports med Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa EERA). Systemet kommer med fire nivåer – SOFT, MID, HARD og OFF-ROAD. Det er også en USER-modus for videre finjustering. Man kan dessuten justere forspenningen bak, i fire forskjellige nivåer, når motorsykkelen står stille.

  Den helt nye 6,5 tommers TFT-fargeskjermen viser oversikten for Showa EERA-systemet. I tillegg vises oversikt over motorsykkelens øvrige systemer. Den nye skjermen er enkel i bruk – også når man bruker hansker. Her er det nå støtte for Apple CarPlay® og Bluetooth-tilkoblinger. Man kan koble til og vise navigasjonsapper, og ringe eller motta samtaler via headset. En praktisk USB-port er plassert ved instrumenteringen.

  Wheelie Control med tre nivåer er på plass sammen med sving-ABS, Rear Lift Control og DCT-svingdeteksjon.
   

  Komfort og kontroll

  Salen er blitt smalere og sitter 50mm lavere enn tidligere. Africa Twin Adventure Sports er dessuten utstyrt med svinglys som automatisk justerer lysfeltet i henhold til hellingsvinkelen. Med sin store bensintank er rekkevidden på over 500 kilometer.

  Det er fremdeles syv nivåer av antispinn (HSTC), men hvert nivå er nå optimalisert til å jobbe mer effektivt med sanntidsinformasjon fra IMU. HSTC kan deaktiveres helt.

  Du kan velge mellom fire ulike kjøremoduser som tilpasser motorsykkelen til underlaget. OFF-ROAD, URBAN, TOUR og GRAVEL. Disse gir deg en optimal kjøreopplevelse og et bredt bruksområde. I tillegg finnes det to USER-nivåer som kan skreddersys til dine preferanser.

  Africa Twin Adventure Sports kommer enten med en 6-trinns manuell girkasse eller en automatisk DCT-girkasse (Dual Clutch Transmission). DCT-utgaven kan opereres manuelt i MT-modus ved å skifte gir fra brytere på styret. D-modus er optimalisert for by og motorvei, mens S gir deg tre nivåer av mer sportslig kjøring. Ved å aktivere G-modus via TFT-skjermen blir motorsykkelen mer fintfølende for tilgjengelig grep og motorkontroll ved å skåne clutchen ved girskift. En ny funksjon for CRF1100L Africa Twin Adventure Sports DCT-system er sving-deteksjon. Elektronikken registrerer at motorsykkelen svinger og justerer girprogrammet slik at giringen forløper så naturlig som mulig.

  Honda har solgt over 100 000 DCT-utstyrte motorsykler i Europa siden systemet kom som et tilvalg på VFR1200F i 2009.
   

  Tilbehør
  Utvalget av Honda Genuine Accessories for Africa Twin Adventure Sports er utvidet med bagasjeløsninger som inkluderer en 42 liters toppboks og sidekofferter i aluminium, pluss en 58 liter stor toppboks og sidekofferter i plast. To salhøyder (en lavere 825-845 mm og en høyere 870-895 mm), skjermforlenger og vindavviser, 4,5 liters tankveske, tankbeskytter, motorbeskytter, LED-baserte tåkelys og hovedstøtte.

  Spesifikasjon
  Kubikk 1084,00
  Effekt (HK) 102,00
  Girkasse Manuell
  Sittehøyde 850,00
  Førerkortklasse A
  CO2 g/km 112,00
  Forbruk l/mil 0,49

  Motortype

  Boring 92 mm
  Antall sylindre 2
  Effekt (HK) 102 hk 7500 o/min
  Motortype Væskekjølt 4-takts, 8-ventils parallel twin med 270° veivaksel og Unicam®
  Slaglengde 81,5 mm
  Moment 105 Nm 6250 o/min

  Girkasse

  Kraftoverføring Kjede
  Antall gir 6

  Mål/vekt

  Bensintank 24,8 liter
  Bakkeklaring 250 mm
  Høyde 1560 mm
  Lengde 2330 mm
  Kjøreklar vekt 238 kg
  Hjulavstand 1575 mm
  Bredde 960 mm

  Annet

  ABS Ja
  Bremser framme 310 mm dobbel, flytende hydraulisk skive
  Bremser bak 256 mm hydraulisk skive med 1-stemplet kaliper
  Demping framme Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa EERA™). Fire nivåer – SOFT, MID, HARD, OFF-ROAD og USER.
  Demping bak Showa EERATM med hydraulisk justering av forspenning og elektronisk justering av kompresjon og returfjæring.
  Dekk framme 90/90-21
  Dekk bak 150/70-R18
  Dokumentasjon
  Tilbehør

  lørdag 30. november kl 11.00

  Bli med på avduking hos din forhandler

  Vær blant de første i Norge til å oppleve 2020-nyheten Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports!

  crf11000L africa twin adventure sports 2020

  mer kraft og bedre touringcomfort

  se video

  interessert i denne?

  honda

  originalt tilbehør

  Velg mellom tilbehør innen beskyttelse, komfort og lastekapasitet. Alt er designet spesielt til sykkelen, i matchende farge og som passer perfekt.